Supa de midii si fasole pestrita
PrinteazaSupa de midii si fasole pestritadin: midii, fasole pestrita, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, patrunjel, lamaie, paine, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg midii
- 150 g fasole pestriţă uscată
- 300 g roşii
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lămâie
- 20 felii mici de pâine (rotunde)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Inmoaie fasolea 12 ore. Fierbe-o în apă, împreună cu 1 căţel de usturoi şi cu foaia de dafin până se înmoaie.
Spală bine midiile şi pune-le în apa în care ai pus zeamă de lămâie. Fierbe-le într-o cratiţă, la foc mare, până când se deschid.
Scoate carnea din cochilii şi pune-o pe o farfurie caldă.
Strecoară zeama în care au fiert midiile şi păstreaz-o.Incinge uleiul şi pune celălalt căţel de usturoi. Adaugă roşiile tăiate şi curăţate de seminţe şi fasolea scursă.
Fierbe totul 20 de minute, adaugă pătrunjelul tocat, lichidul în care au fiert scoicile, o parte din apa în care a fiert fasolea, sare şi piper, după gust, şi lasă-le să mai fiarbă încă 10 minute.
Prăjeşte feliile de pâine şi toarnă pe fiecare câte o picătură de ulei.
Răstoarnă supa peste carnea midiilor, ţinută la cald, şi serveşte-o cu feliile de pâine prăjită.
Supa de midii si fasole pestrita
Pofta buna!