Supa de midii cu legume

Printeaza

Supa de midii cu legume din: midii, ceapa, morcov, rosii, patrunjel, ulei, usturoi, oregano, busuioc, vin, lamaie, dafin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg midii
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3-4 roşii
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 linguriţă busuioc
  • ulei
  • 1 ceaşcă vin alb
  • 1 lămâie
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se căleşte în ulei ceapa tocată; se adaugă rădăcinoasele tăiate cubuleţe, apoi usturoiul tăiat mărunt, foaia de dafin, coaja rasă de lămâie şi condimentele.

Se înăbuşă, se stinge cu vin şi se adaugă roşiile decojite şi tăiate mărunt.

Separat, se freacă bine scoicile cu o perie, sub jet de apă, apoi se pun în supă. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă cu capac, la foc mic, până când se desfac toate scoicile.

Se îndepărtează scoicile care nu s-au deschis şi se adaugă în supă pătrunjelul tocat.

Supa de midii cu legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.