Supa de miel cu sparanghel si mazare
PrinteazaSupa de miel cu sparanghel si mazare din: carne de miel, mazare, sparanghel, morcov, telina, foaie de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, sare, boia, vin alb sec, patrunjel.
- 1 1/4 carne de miel
- 300 g mazare verde congelata
- 300 g sparanghel congelat
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapa
- 2 radacini patrunjel
- 30 ml ulei
- sare
- 1 lingurita boia
- 500 ml vin alb sec
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi şi o pui la fiert la foc mediu, în 3 litri de apă uşor sărată, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la început.
Când carnea a fiert, o scoţi din supă şi o tai în cubuleţe.
Cureţi zarzavatul şi îl tai în cubuleţe. încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti puţin legumele proaspete.
Adaugi boiaua, carnea şi stingi cu supă de carne. Le fierbi pentru 10 minute, împreună cu vinul şi foaia de dafin.
Adaugi mazărea şi continui fierberea pentru 5-10 minute. Pui sparanghelul tăiat în bucăţi, sărezi şi condimentezi şi laşi să mai fiarbă împreună 5 minute. S
erveşti porţiile alături de verdeaţă proaspătă, pentru ca fiecare să-şi asezoneze supa după gust.
Supa de miel cu sparanghel si mazare
Pofta buna!