Supa minestrone – reteta clasica

Printeaza

Supa minestrone din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, morcovi, telina apio, cartofi, pasta de tomate, zucchini, fasole verde, mazare, supa de legume, rosii, sare, piper, oregano, fulgi de chilii, paste, fasole, kale.

Supa Minestrone este o supă groasă de origine italiană făcută cu legume, adesea cu adaos de paste sau orez, uneori ambele. Ingredientele comune includ fasole, ceapa, țelina, morcovi, legume cu frunze, bulion, parmezan și roșii.

Poate fi servită caldă sau rece și există numeroase variații regionale și personale ale acestei supe.

retete

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 120 ml vin alb sec
  • 2 morcovi, taiati bucati potrivite
  • 3 fasii telina apio, taiata bucati potrivite
  • 2 cartofi, taiati cuburi
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 zucchini, tocat
  • 200gr fasole verde, maruntita
  • 200gr mazare
  • 2 l supa de legume
  • 1 cutie rosii maruntite
  • sare si piper, dupa gust
  • oregano uscat si cimbru uscat, dupa gust
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1 cana paste orecchiatte
  • 1 cutie fasole alba, scursa
  • 1 legatura kale, maruntita

 

 

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o oala, gatiti ceapa cateva minute, adaugati usturoi si mai gatiti 1 minut.

Incorporati vinul si gatiti 1-2 minute. Incorporati morcovii, telina, cartofii si pasta de tomate si gatiti 5 minute.

Adaugati zucchini, fasolea verde, mazarea, supa, oregano, cimbru si chili.

Aduceti la fierbere si gatiti aproximativ 10-20 de minute.

Incorporati pastele, kale si fasolea boabe. Acoperiti si gatiti inca 10-15 minute. Serviti supa calda.

 

Supa Minestrone este adesea considerată o mâncare completă, datorită combinației de carbohidrați, proteine și legume.

Este, de asemenea, adesea apreciată pentru valoarea sa nutrițională și pentru capacitatea sa de a se adapta la diverse diete, inclusiv vegetariană și vegană.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Reteta zilei: Supa minestrone cu dafin

Supa minestrone cu dafin din: telina, patrunjel, cimbru, dafin, ulei de masline, ceapa, rosii, morcovi, cartof, varza, fasole, apa, sare, piper, fulgi de ardei, rozmarin. Ingrediente:  2 tije telină 1 radacina patrunjel cimbru 4 frunze de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, cuburi 400gr rosii decojite 2 morcovi, curățați și tocati 1 cartof, […]

 

Cum se prepara Supa Minestrone

Supă minestrone de Jamie Oliver

Supă minestrone de Jamie Oliver: ulei de masline, bacon, ceapa, morcovi, telina apio, dovleac, rozmarin, salvie, rosii, fasole boabe, alune de padure, supa de legume, varza, paste integrale, frunze de busuioc, paine.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 140 de grame de bacon tăiat mărunt 2 cepe tocate fin 2 morcovi dați pe […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.