Supă minestrone cu sos pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de supa: ulei de masline, ceapa, moarcovi, dovlecei, ciuperci, rosii, fasole boabe, supa de legume, patrunjel, busuioc, usturoi, sare, miez de nuca, parmezan
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 dovlecel mic
- 100 g ciuperci
- 1-2 roşii
- 2 linguri de fasole boabe
- 800 ml supă de legume
- 150 g paste
- 1 cub de condimente de supă
Ingrediente sos pesto:
- 1 crenguţă de pătrunjel
- 1 crenguţă de busuioc
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- un vârf de sare
- 1 lingură miez de nucă
- 1 lingură parmezan ras
- busuioc pentru decor
Mod de preparare:
Sosul pesto: se spală pătrunjelul şi busuiocul şi se pun în blender. Se adaugă usturoiul tocat, sarea, nucile şi parmezanul, apoi se mixează. Se adaugă şi uleiul de măsline. Se amestecă bine, apoi se pune la rece.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, 3 minute, după care se pun şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă supa de legume şi se fierbe puţin.
Se spală dovlecelul, ciupercile şi roşiile. Dovlecelul se taie felii, ciupercile în opt şi roşiile bucăţele. Se pun in supa, alaturi de fasole. Se pune si cubul în supă.
Se fierb pastele si se pun in supa inainte de servire.Se presara parmezan si se decoreaza cu busuioc.
Supă minestrone cu sos pesto
Pofta buna!