Supa miso cu tofu
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de supa miso cu tofu din: alge uscate, tofu, pasta miso, ceapa verde, piper japonez si dashi.
- 5 g alge uscate (wakame)
- 120 g tofu proaspăt
- 1/2 linguri pastă miso (din seminţe de soia fermentată, apoi uscată)
- 2 cepe verzi
- piper japonez sansho (opţional)
- 400 ml dashi (zeamă de peşte japoneză)
Dashi-no-moto: este o supă de peşte şi alge pe care o găseşti gata preparată la raioanele cu ingrediente din Asia
Mod de preparare:
Dashi e un ingredient esenţial în bucătăria japoneză. Se pune la încălzit dashi la foc mare. Wakame sau algele uscate se pun la înmuiat într-un — bol cu suficientă apă. Când cresc în volum şi devin moi, sunt gata.
Pasta miso se pune într-o cană, se adaugă câteva linguri de dashi încălzit pentru a topi pasta, se amestecă bine, apoi se toarnă pasta miso dizolvată în oala cu dashi. Se amestecă.
Tofu se taie în cuburi de 1 cm, se adaugă în oala cu dashi şi pastă miso de pe aragaz şi se reduce focul. Se adaugă wakame înmuiat în supă şi se lasă la foc mic câteva minute pentru a încălzi toate ingredientele.
Atenţie, a nu se fierbe pentru a nu-şi pierde aroma! Se serveşte în boluri peste care se adaugă ceapă verde tocată mărunt. Opţional, se presară piper japonez sansho pentru aromă.
Supa miso este servită tradiţional la finalul unei mese sau ca un mic dejun sănătos şi plin de proteine. Pentru a te delecta cu supa miso într-un mod autentic, foloseşte beţigaşe pentru ingredientele solide şi soarbe supa direct din bol.
Poftă bună!