Supa moldoveneasca cu varza carnati si naut
PrinteazaSupa moldoveneasca cu varza carnati si naut din: cârnaţi picanţi afumaţi, varză, năut fiert, ceapa uscata, sturoi, rosii, bulion, sare, piper, cimbru uscat, marar.
Ingrediente:
- 4 cârnaţi picanţi afumaţi
- 1 varză mică
- 1 ceaşcă năut fiert
- 1-2 cepe uscate
- 4 căţei de usturoi
- 3 roşii
- 1 lingură bulion
- sare
- piper negru măcinat
- cimbru uscat mărunţit
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul. Decojeşti roşiile şi le dai pe râzătoare. Tai câr- naţii în felii şi îi prăjeşti într-o tigaie. Ii scoţi într-o farfurie şi căleşti imediat ceapa tăiată peştişori, apoi usturoiul tăiat în felii şi roşiile împreună cu buli
Intr-o oală cu 3 litri de apă clocotită, pui la fiert la foc mediu varza tocată şi năutul. După 10 minute, adaugi ingredientele din tigaie şi carnaţii.
Condimentezi cu sare, piper, cimbru şi laşi să fiarbă la foc mic. Când toate ingredientele sunt fierte, stingi focul şi presari mărar fin tocat.
Supa moldoveneasca cu varza carnati si naut
Pofta buna!