Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras

Printeaza

O reteta de supa de morcov si dovleac, cu ardei gras din: morcovi, pulpa de dovleac, ceapa alba, ardei gras, pulpe de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, supa de legume, patrunjel si arpagic.

Ingrediente:

  • 400 g morcovi
  • 200 g pulpă de dovleac
  • 80 g ceapă albă
  • 80 g ardei gras verde
  • 80 g pulpă de rosii
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 1/5 litru supă de legume
  • 1 lingura pătrunjel tocat
  • 1 lingura arpagic tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici.

Uleiul se încălzeşte într-o cratiţă. Se pune ceapa la călit, se lasă până prinde o culoare aurie, apoi se pun şi morcovii şi dovleacul şi se mai lasă 1 minut. Se toarnă supa de legume, se dă cu sare şi piper şi se lasă 15 minute la fiert, la foc mic.

Se adaugă roşiile şi ardeii şi se mai lasă 5 minute. Se presară verdeţurile şi se amestecă. Se serveşte rece.

Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.