Supa cu morcov, linte si ghimbir
PrinteazaSupa cu morcov, linte si ghimbir din: unt, ulei de floarea-soarelui, ceapă, usturoi, ghimbir, morcovi, chimen, garam maşala, supă de legume, linte roşie, pâine prăjită.
- 10 g unt şi 10 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 5 g ghimbir ras
- 400 g morcovi decojiţi, raşi
- 5 g chimen măcinat
- 15 g garam maşala
- 50 ml supă de legume
- 250 g linte roşie
- pâine prăjită, pentru a servi
Mod de preparare:
Incălzeşte untul şi uleiul într-o cratiţă mare. Căleşte ceapa până se înmoaie.
Adaugă usturoiul şi ghimbirul şi prăjeşte 1 minut. Adaugă morcovii şi sotează-i 3 minute.
Presară chimen şi garam maşala şi prăjeşte timp de 1 minut sau 2, până când amestecul devine parfumat.
Adaugă supa şi lintea.
Fierbe timp de 2 minute, apoi se redu căldura, acoperă cratiţa şi fierbe 35 de minute.
Amestecă din când în când, pentru a preveni arderea. După ce lintea a fiert, pasează legumele cu un blender.
Condimentează după gust şi serveşte supa cu pâine prăjită.
Supa cu morcov, linte si ghimbir
Pofta buna!