Scovergi gustoase faina, drojdie, apa calduta, zahar, sare, ulei, zahar pudra. Rețeta de scoverzi poate varia de la o regiune la alta și de la o familie la alta. În general, ele sunt preparate prin amestecarea ingredientelor precum făină, apă, drojdie, sare și, uneori, ouă. Ingrediente: 500g făină 1 plic de drojdie uscată (7g) […]
Supa cu morcovi copti
PrinteazaSupa cu morcovi copti din: cartofi dulci, morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana.
Ingrediente:
- 500g de cartofi dulci, decojiţi şi tăiaţi în cuburi
- 300g de morcovi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe, tocate fin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 litru supă de legume
- 100ml de smântână, plus extra pentru servit
Mod de preparare:
Supa cu morcovi copti: Incinge cuptorul la 220°C şi pune cartofii dulci şi morcovii într-o tavă mare, stropeşte-i cu 2 linguri de ulei şi asezonează-i din abundentă. Coace legumele 25-30 de minute sau până se înmoaie şi se caramelizează.
Intre timp, pune restul de ulei -1 lingură – într-o oală mare şi căleşte ceapa la foc mediu spre mic timp de 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul şi amestecă 1 minut, apoi toarnă supa.
Fierbe-o 5-10 minute, până când ceapa se înmoaie bine, apoi las-o deoparte.
Când legumele de la cuptor sunt gata, lasă-le să se răcească puţin, apoi transferă-le în oală şi pasează ingredientele cu ajutorul unui blender vertical.
Incorporează smântână, asezonează încă puţin, apoi reîncălzeşte supa pentru a fi fierbinte. Serveşte-o în boluri cu putină smântână deasupra şi piper negru proaspăt măcinat.
Pofta buna!