Supă de morcovi cu coriandru
PrinteazaO supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă se potriveşte aproape peste tot ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d.
Poate de intereseaza si Supa Avgolemono
Supa de morcovi e:este o supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim.
Ceapa tăiată peştişori se căleşte uşor în unt sau în ulei de măsline până se înmoaie. Se adaugă o supa uşoară de legume, morcovii şi câţiva cartofi, care au rolul de a da consistenţă supei.
Pentru aromă se pune ghimbir şi ardei iute. Supa se fierbe la foc mic până se înmoaie legumele, apoi se pasează în blender.
Cateva picături de suc de lime vor înviora ca prin minune aromele şi vor echilibra gustul dulce al supei. Pentru o servire elegantă, puneţi supa într-un bol alb, garnisiţi-o cu frunze de coriandru întregi şi turnaţi câteva picături de ulei. Se va forma un contrast cromatic cu adevărat apetisant.
Poate te intereseaza si Supa Gumbo
Supă de morcovi cu coriandru
Pofta buna!
Supa de morcovi mie una imi place mult