Supa de morcovi cu frigarui de pui
PrinteazaSupa de morcovi cu frigarui de pui din: ceapa, morcovi, ulei, zahar brun, supa, sare, piper, suc de lamaie, file de piept de pui, branza de vaci, unt.
- 1 ceapa
- 500 g morcovi
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita zahar brun
- 1 l supa
- sare
- piper
- putin suc de lamaie
- 125 g file de piept de pui
- 2 linguri branza de vaci
- 2 linguri unt rece
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa franţuzească. Se curăţă morcovii şi se taie felii. Se căleşte ceapa în 2 linguri de ulei încins.
Se adaugă morcovii, se presară zahăr şi se lasă să se caramelizeze. Se sting cu supa şi se lasă să fiarbă totul fără capac până ce-şi reduce volumul la sfert.
Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se scot câţiva morcovi, se pasează supa şi se trece printr-o strecurătoare.
Se spală carnea, se şterge şi se bate. Se sărează, se piperează şi se unge cu brânză de vaci.
Se aşază deasupra feliile de morcovi şi se rulează; se fixează. Rulada se prăjeşte într-o lingură de ulei, se adaugă puţină apă şi se prăjeşte 10-12 min.
Inainte de servire se taie untul rece bucăţele şi se adaugă la supă; se amestecă. Rulada se taie felii, care se înfig pe ţepuşe şi se servesc cu supă. Se ornează după fantezie.
Supa de morcovi cu frigarui de pui
Pofta buna!