Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de morcovi cu frigaruid e creveti din: frigarui de creveti, fulgi de cocos, morcovi, ceapa, mar, lamaie verde, ulei, supa, sare, piper, pasta de curry si lapte de soia.

Ingrediente:Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

  • frigărui de creveţi (congelaţi)
  • 50 g de fulgi de cocos
  • 500 g de morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 măr dulce-acrişor
  • 1 lămâie verde
  • 4 linguri de ulei
  • 900 ml de supă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pastă de curry
  • 200 ml de lapte de soia

 

Mod de preparare:

Dezgheţaţi frigăruia de creveţi conform in­dicaţiilor de pe ambalaj. Ru­meniţi fulgii de cocos într-o tigaie fără ulei şi puneţi-i deo­parte. Curăţaţi morcovii şi tăiati-i cubuleţe.

Curăţaţi cea­pa şi tocaţi-o. Tăiaţi mărul în patru, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l cuburi. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, şter- geţi-o cu un şervet, radeţi-i coaja şi stoarceţi-i sucul.

Incingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căliţi ceapa şi morcovii. Stingeţi cu supă. Adăugaţi coaja şi sucul de lămâie, sarea, piperul şi pas­ta de curry, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi totul cca. 15 minute să fiarbă, apoi adău­gaţi şi laptele de soia. Pasaţi supa şi condimentaţi-o.

Incingeţi restul uleiului. Scurgeţi frigăruia de creveţi pe un prosop de hârtie şi pră­jiţi-o pe ambele părţi câte 2 minute. Presăraţi-o imediat cu fulgii de cocos. Serviţi fri­găruia alături de supa de morcovi, ornată cu fâşii de morcovi.

Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.