Supa de morcovi cu frigaruie de creveti
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de morcovi cu frigaruid e creveti din: frigarui de creveti, fulgi de cocos, morcovi, ceapa, mar, lamaie verde, ulei, supa, sare, piper, pasta de curry si lapte de soia.
- frigărui de creveţi (congelaţi)
- 50 g de fulgi de cocos
- 500 g de morcovi
- 1 ceapă
- 1 măr dulce-acrişor
- 1 lămâie verde
- 4 linguri de ulei
- 900 ml de supă
- sare
- piper
- 2 linguri de pastă de curry
- 200 ml de lapte de soia
Mod de preparare:
Dezgheţaţi frigăruia de creveţi conform indicaţiilor de pe ambalaj. Rumeniţi fulgii de cocos într-o tigaie fără ulei şi puneţi-i deoparte. Curăţaţi morcovii şi tăiati-i cubuleţe.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Tăiaţi mărul în patru, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l cuburi. Spălaţi lămâia cu apă fierbinte, şter- geţi-o cu un şervet, radeţi-i coaja şi stoarceţi-i sucul.
Incingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi căliţi ceapa şi morcovii. Stingeţi cu supă. Adăugaţi coaja şi sucul de lămâie, sarea, piperul şi pasta de curry, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi totul cca. 15 minute să fiarbă, apoi adăugaţi şi laptele de soia. Pasaţi supa şi condimentaţi-o.
Incingeţi restul uleiului. Scurgeţi frigăruia de creveţi pe un prosop de hârtie şi prăjiţi-o pe ambele părţi câte 2 minute. Presăraţi-o imediat cu fulgii de cocos. Serviţi frigăruia alături de supa de morcovi, ornată cu fâşii de morcovi.
Supa de morcovi cu frigaruie de creveti
Poftă bună!