Supa de Morcovi cu Șofran din: morcovi, ceapa, ulei de masline, sofran, bulion de legume, sare, piper, smantana. Supa de morcovi cu șofran este o rețetă sofisticată care combină dulceața naturală a morcovilor cu aroma unică și delicată a șofranului. Acest fel de mâncare este nu doar o alegere sănătoasă, dar și o experiență culinară […]
Supa de morcovi si ghimbir cu smantana
PrinteazaSupa de morcovi si ghimbir cu smantana din: ceapa, usturoi, morcovi, telina verde, ghimbir, ulei, supa de legume, coriandru, sare, piper, smantana.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 3 morcovi
- 1 tijă de ţelină verde (apio)
- 1,5 cm rădăcină de ghimbir
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 l supă de legume
- 1/2 legătură de coriandru
- sare
- piper
- 2 linguri de smântână
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie mărunt.
Se curăţă morcovii şi ţelina verde şi se taie cubuleţe. Se curăţă rădăcina de ghimbir şi se rade.
Se încinge uleiul într-o oală mare, în care apoi se călesc ceapa şi usturoiul.
Se adaugă morcovii, ţelina şi ghimbirul şi se prăjesc timp de 30 de minute, amestecând în mod repetat.
Se toarnă în oală supa de legume, se fierbe timp de 30 de minute la temperatură mică, după care se pasează.
Se spală coriandrul, se scutură de apă şi se mărunţeşte.
Se adaugă la supă, care se asezonează cu sare şi piper.
Se dă supa din nouîn clocot şi se adaugă smântână după gust.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa condimentata de morcovi si linte
Supa condimentata de morcovi si linte din: seminte de chimen, fulgi de ardei iute, ulei de masline, morcovi, linte rosie, supa de legume, lapte, iaurt. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, […]
Pofta buna!