Supa de morcovi cu lapte de cocos

Printeaza

Supa de morcovi cu lapte de cocos din: morcovi, ceapa, lapte de cocos, curry, ghimbir, piper, sare, busuioc, ulei de arahide.

 

Ingrediente:Supa_de_morcovi_cu_lapte_de_cocos

  • 800 g morcovi
  • 1 ceapă
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguriţe praf de curry
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat
  • 2 prafuri piper de Cayenne
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 1 lingură busuioc verde tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă ceapa. Se curăţă morcovii şi se taie bucăţele.

Se încinge uleiul de măsline într-o oală şi se căleşte ceapa la foc moale, amestecând pentru a nu o lăsa să se rumenească.

Se adaugă morcovii şi se călesc 5 minute.

Se stinge cu 750 ml de apă şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se scurg morcovii şi se păstrează zeama. Se adaugă în ea piper de Cayenne, ghimbir măcinat, pudră de curry şi lapte de cocos. Se sărează puţin.

Se amestecă şi se aşază din nou pe foc moale. Se încălzeşte până ce începe să clocotească.

Se toarnă supa în boluri şi se aşază deasupra bucăţelele de morcovi.

Se presară busuioc şi se servesc imediat.

Supa de morcovi cu lapte de cocos

Supa_de_morcovi_cu_lapte_de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Supa de morcovi cu zarzavat

Supa de morcovi cu zarzavat

Supa de morcovi cu zarzavat din: morcovi, zarzavat, orez, unt, sare, verdeata. Ingrediente: 2 morcovi 500 ml supă de zarzavat 1 lingură cu orez 1 linguriţă cu unt sare ver­deaţă tocată   Mod de preparare: Spălaţi morcovii, curăţaţi-i, spălaţi-i din nou şi treceţi-i pe răzătoarea mare. Turnaţi-i în supa de zarzavat care fierbe, lăsaţi focul […]

Supă de morcovi cu zeamă de portocale

Supa pasata de morcovi

Supa pasata de morcovi din: morcovi, ceapa, orez, unt, crutoane, zahar, sare. Ingrediente: 500 g morcovi tineri 1 ceapă 4 linguri pline cu orez 2 linguri cu unt 2 l supă sau apă caldă crutoane 1 lingură cu zahăr sare   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii şi ceapa, tăiaţi-le felii subţiri, căliţi-le într-o lingură cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.