Cum se prepara Pastrav in sos de lamaie – o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru iubitorii de pește. Sosul de lămâie adaugă o notă proaspătă și ușor acidulată, care se potrivește perfect cu gustul delicat al păstrăvului. A cest preparat este ușor de gătit și poate fi servit cu garnituri de legume sau cartofi, […]
Supa de morcovi cu linte si coriandru
PrinteazaSupa de morcovi cu linte si coriandru din: pudra de curry, chimion, morcovi, praz, usturoi, supa de legume, linte verde, coriandru, iaurt.
Ingrediente:
- cate 1 lingurita pudra de curry si coriandru tocat
- 1/2 lingurita de chimion macinat
- 2 morcovi, taiati in cubulete
- 1 fir de praz, bine spalat si feliat subtire
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 cub pentru supa de legume
- 1 conserva de 400 g de linte verde
- 3 linguri de coriandru tocat
- 1 linguri de iaurt
Mod de preparare:
Pune condimentele într-o oală şi încălzeşte-le pentru scurt timp.
Toarnă peste ele 800 ml de apă şi adaugă morcovii, prazul şi usturoiul.
Fărâmiţează cubul de supă, apoi acoperă oala şi fierbe totul la foc mare pentru 10 minute.
Adaugă lintea, cu tot cu lichidul din conservă, şi mare parte din coriandrul tocat, apoi acoperă din nou oala şi mai fierbe totul 5 minute.
Pasează ingredientele din supă cu un blender vertical.
Serveşte supa cu restul de coriandru şi, dacă vrei, cu iaurt.
Supa de morcovi cu linte si coriandru
Pofta buna!
Saratele cu smantana si cascaval
Saratele cu smantana si cascaval din: faina, margarina, untura, smantana, sare, drojdie, cascaval, galbenus, apa, lapte si cafea. Ingredinte: 1 kg. faina de patiserie 250 gr. margarina 300 gr. untura 5 linguri de smantina o lingura sare fina 20 gr. drojdie 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa […]