Supa de morcovi cu migdale din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, nucsoara, supa de legume, morcovi, fasole, migdale, nucsoara.
Ingrediente:
1 lingură ulei de rapiţă
1 ceapă mare, tocată
2 linguri de ghimbir ras grosier
2 căţei de usturoi, feliaţi
1/2 linguriţă de nucşoară măcinată
850ml supă de legume
500g de morcovi, feliaţi
1 conservă de 400g de fasole (boabele nu trebuie scurse)
Pentru topping:
4 linguri de migdale cu coajă, tocate grosier
un praf de nucşoară
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa, ghimbirul şi usturoiul şi prăjeşte-le timp de 5 minute, până când încep să se înmoaie.
Adaugă nucşoara, amestecă şi mai găteşte-le încă 1 minut.
Toarnă supa, adaugă morcovii şi fasolea, cu tot cu lichidul din conservă, apoi acoperă cratiţa şi lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până când morcovii sunt fragezi.
Transferă o treime din supă într-un bol şi pasează restul cu ajutorul unui blender.
Adaugă supa pusă deoparte şi dă totul în clocot.
Serveşte-o cu migdale şi nucşoară presărate deasupra.
Supa crema de morcovi cu patrunjel din: morcovi, cartofi, patrunjel, usturoi, unt, sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 5 cartofi 1 rădăcină pătrunjel 2 căţei usturoi 50 g unt sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai cuburi cât mai mici şi le căleşti foarte puţin în unt. Torni apă, potriveşti de sare şi […]
Supa de rosii cu cartofi si morcovi din: rosii, unt, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii foarte coapte 30 g unt 3-4 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 căţel usturoi sare piper Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte untul si se călesc ceapa tăiată în patru, cartofii […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.