Supa de morcovi si patrunjel

Printeaza

Supa de morcovi din: morcovi, cartofi, ceapa, margarina, faina, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 50 g margarină
  • 2 linguri făină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţa, se spală şi se dau pe râzătoare. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe.

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Intr-o oală cu 3 l de apă clocotită şi 1 lingură de sare, se pun la fiert întâi cartofii, apoi, când aceştia sunt fierţi pe jumătate, se adaugă morcovii şi ceapa.

Se lasă până fierb toate legumele suficient, apoi se scot, se scurg şi se trec prin sită.

Intr-o tigaie, se încinge margarina şi se căleşte puţin făina. Când începe să se rumenească, se stinge cu zeamă de legume.

Se mai fierbe 10 minute, apoi se toarnă în supă.

Se adaugă sare si piper, se mai fierbe 10 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.