Peste (morun) cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 pahar cu […]
Supa de morun cu crutoane
PrinteazaSupa de morun cu crutoane din: morun, creveţi, lamaie, ceapa, telina, smantana, ardei, crutoane, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g morun
- 200 g creveţi fierţi congelaţi
- 1 lămâie
- 1 ceapă mare
- frunze de ţelină
- 300 ml smântână
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute mic
- 200 g crutoane de pâine
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare Supa de morun cu crutoane:
Se lasă creveţii într-un castron acoperit să se decongeleze. Se curăţă ceapa, ardeiul gras şi ardeiul iute, se taie mărunt şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Se spală peştele, se taie bucăţi şi se pune la fiert în oala cu zarzavaturile aproape fierte. Când începe supa din nou să clocotească, se ia spuma şi se lasă peştele să fiarbă 10-15 minute.
Verdeaţa spălată, curăţată, se toacă mărunt.
Când peştele a fiert, se adaugă în oală creveţii, smântână şi verdeaţa, lăsând să fiarbă la foc moderat încă 10 minute.
Supa se serveşte fierbinte, garnisită cu frunze întregi de ţelină, cu feliuţe de lămâie şi cu crutoane.
Pofta buna!
Morun cu legume din: morun, ciuperci,faina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, dafin, cuisoare, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 1-2 kg morun 500 g ciuperci 4 linguri cu făină 3 morcovi 1 ceapă 1 ţelină pătrunjel cu frunze dafin cuişoare piper boabe 2-3 linguri cu unt 1 pahar cu vin alb sare şi piper măcinat […]