Supa cu naut si castane

Printeaza

Supa cu naut si castane din: naut, castane, ulei, rozmarin, usturoi, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa_cu_naut_si_castane

  • 350 g năut
  • 350 g castane
  • ulei de măsline
  • 3 fire de rozmarin proaspăt
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână

 

Mod de preparare:

Seara pui năutul la înmuiat în apă călduţă cu sare. Dimineaţa îl pui la fiert, într-o oală de lut, la foc mic.

Separat, fierbi castanele cu tot cu coajă. După ce au fiert, scoţi coaja şi pieliţa internă.

Pui într-o cratiţă puţin ulei de măsline şi tragi la tigaie 4-5 căţei de usturoi şi trei ramuri de rozmarin, iar după circa 8 minute, le verşi în oala unde fierbe năutul.

Adaugi şi castanele, lei apoi 2 linguri de năut, îl zdrobeşti şi îl pui înapoi în oală, pentru a face supa mai consistentă. La sfârşit, adaugi smântână.

Serveşti supa cu crutoane de pâine neagră.

Supa cu naut si castane

Supa_cu_naut_si_castane

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.