Supa cu naut si castane
PrinteazaSupa cu naut si castane din: naut, castane, ulei, rozmarin, usturoi, smantana, sare, piper.
- 350 g năut
- 350 g castane
- ulei de măsline
- 3 fire de rozmarin proaspăt
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Seara pui năutul la înmuiat în apă călduţă cu sare. Dimineaţa îl pui la fiert, într-o oală de lut, la foc mic.
Separat, fierbi castanele cu tot cu coajă. După ce au fiert, scoţi coaja şi pieliţa internă.
Pui într-o cratiţă puţin ulei de măsline şi tragi la tigaie 4-5 căţei de usturoi şi trei ramuri de rozmarin, iar după circa 8 minute, le verşi în oala unde fierbe năutul.
Adaugi şi castanele, lei apoi 2 linguri de năut, îl zdrobeşti şi îl pui înapoi în oală, pentru a face supa mai consistentă. La sfârşit, adaugi smântână.
Serveşti supa cu crutoane de pâine neagră.
Supa cu naut si castane
Pofta buna!