Supă de năut cu coriandru şi curcuma
PrinteazaO reteta de supa de naut ci coriandru si curcuma din: naut, dovlecei, ceapa, supa concentrata de legume, coriadnru, curcuma, chimen, sare si piper.
- 200 g năut boabe
- 3 dovlecei
- 1 ceapă mică
- 2 l apă sau supă concentrată de legume
- 1 lingură coriandru
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1/2 linguriţă chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune boabele de năut la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-le 20 de minute şi răceşte-le rapid sub apă rece pentru a le putea curăţa uşor de coajă. Spală dovleceii şi taie-i sferturi, pe lung, îndepărtându-le mijlocul cu seminţe, apoi taie-i cubuleţe.
Toacă ceapa şi pune-o într-o cratiţă împreună cu condimentele, adaugă boabele de năut curăţate, dovleceii tăiaţi cubuleţe şi acoperă totul cu supă concentrată de legume. Sărează şi piperează după gust.
Fierbe-le circa o oră din momentul în care supa începe să clocotească, până când năutul se înmoaie şi se întrepătrund bine toate aromele. Serveşte supa fierbinte.
Supă de năut cu coriandru şi curcuma
Pofta buna!