Supa de naut cu legume
PrinteazaSupa de naut cu legume din: ceapa, ulei de masline, telina, chimen, supa de legume, rosii decojite, carne de vita, coriandru, boabe de naut, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper.
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de masline
- 2 fire de telina
- 2 lingurite chimen macinat
- 600 ml supa de legume
- 1 conserva rosii decojite (400 g)
- 200 g carne de vita tocata
- 1 legatura coriandru verde
- 1 conserva boabe de naut (400 g)
- coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată; se adaugă ţelina şi chimenul şi se prăjesc împreună 1 min.
Se stinge cu supă şi se adaugă roşiile; se fierb cca 15 min. Se amestecă 1/2 din cantitatea de coriandru cu carnea, sare şi piper şi se modelează din compoziţia obţinută biluţe de cca 2 cm.
Se înfig câte 2 pe o ţepuşă de lemn şi se coc cca 10 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se adaugă în supă năutul şi coaja de lămâie şi se dau în clocot.
Se adaugă suc de lămâie, sare şi piper. Se presară coriandru peste supă şi se serveşte cu frigărui.
Supa de naut cu legume
Pofta buna!