Supă de năut cu sparanghel
PrinteazaO reteta de supa de naut cu spranghel din: naut, ceapa, usturoi, bulion de pui, sparanghel, paste, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel si lamaie.
- 400 g naut
- 1 ceapa tocata mare
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 litru bulion de pui sau de legume
- 150 g sparanghel curatat si taiat bucatele
- 170 g orzo (paste in forma de bob de orez) sau alte paste pentru supa
- sare si piper
Pentru ornat:
- fasiute subtiri de coaja de lamaie
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 lamaie taiata sferturi, pentru servit
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala nautul, ceapa, usturoiul si bulionul si se dau in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele circa 20 de minute sau pana cand ceapa este foarte frageda, iar boabele de naut se sfarama usor. Daca mixtura devine prea groasa, se adauga putin bulion, sau apa.
Se toarna cam o treime din supa intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Se toarna piureul inapoi in oala si se readuce mixtura la punctul de fierbere. Se adauga sparanghelul, se acopera oala si se fierbe incet 5–6 minute, pana ce acesta incepe sa se fragezeasca.
Intre timp, se fierb pastele in apa clocotita timp de 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana se fac al dente. Se scurg pastele si se adauga in supa, asezonandu-le dupa gust
Se combina coaja de lamaie cu patrunjelul si se pune 1 lingurita din aceasta mixtura deasupra fiecarui bol de supa. Se serveste imediat, alaturi de felii de lamaie, astfel ca sucul sa fie adaugat in supa, dupa preferinta fiecaruia.
Supă de năut cu sparanghel
Pofta buna!