Supa de naut
PrinteazaO reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine prajita.
- 160 g boabe de naut uscate
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 1 sfecla
- 300 g rosii
- 800 ml supa de legume
- 30 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- paine prajita
Mod de preparare:
Intr-un castron, se asaza boabe de naut si se acopera cu apa calda; se lasa la inmuiat 12 ore, in frigider, timp in care apa se schimba cel putin o data.Se fierbe nautul 2 ore la foc mic in 1/2 litri apa.
Se strecoara supa si se paseaza 1/3 din nautul fiert. Se decojesc sfecla si rosiile si se taie cuburi. Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei, apoi se adauga sfecla, nautul intre si rosiile.
Se stinge cu supa calda de legume si se fierb legumele circa 20 de minute. La sfarsit, se adauga piureul de naut, ardeiul iute taiat in rondele, sare si piper dupa gust. Supa se serveste cu felii de paine prajita.
Supa de naut
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de naut turceasca
- supa de naut