Supa de nuca cu ciuperci si ardei

Printeaza

Supa de nuca cu ciuperci si ardei din: miez de nucă, morcov, ardei capia, roşie, ciuperci champignon,  ceapă verde, usturoi, curry, leuştean, mărar, pătrunjel, piper, oregano, nucşoară, sare, apa.

Supa_de_nuca_cu_ciuperci_si_ardei

Ingrediente:

  • 100-150 g miez de nucă
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 roşie
  • 2 ciuperci champignon
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă curry
  • câteva frunze de leuştean, mărar, pătrunjel
  • 1/2-1 linguriţă piper
  • 1 vârf linguriţă oregano
  • 1 vârf de linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1-1,5 l apă

Mod de preparare:

Se hidratează nucile 4 ore (grăsimile se vor ab­sorbi mai uşor, iar valoa­rea lor nutritivă creşte).

Apoi se prepară laptele de nucă: se mixează la blehder nucile cu apa.

Se strecoară apa de mie­zul de la nuci printr-o sită căptuşită cu tifon. Se taie cubuleţe morcovul, arde­iul, roşia: ciupercile şi ceapa şi se pun într-un bol, cu frunzele de leuştean şi de mărar tăia­te mărunt.

Laptele de nucă se încălzeşte la 40 °C, ca să îşi păstreze proprietăţile nutritive, dar să fie călduţ.

Se adaugă usturoi pisat, curry, oregano, nucşoară, sare şi piper. Se adaugă în supă şi legu­mele tăiate mai devreme.

Supa de nuca cu ciuperci si ardei

Supa_de_nuca_cu_ciuperci_si_ardei

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane

Supa de spanac cu nuca

Supa de spanac cu nuca din: spanac, nuca, lamaie, ulei, usturoi, sare, maghiran. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 ml apă plată 35-40 g miez de nucă zeama de la 1/2 lămâie 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin 3-4 căţei de usturoi câte 1 vârf de cuţit sare şi măghiran   Mod de preparare: […]

Supa de castraveti cu nuca

Supa de castraveti cu nuca

Supa de castraveti cu nuca din: castraveti, iaurt, sare, nuca, usturoi, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 castraveţi 1/2 kg iaurt sare 1/2 cană miez de nucă măcinată 6 căţei de usturoi tocaţi mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Se dau pe răzătoarea fină castraveţii, apoi se lasă la scurs. Se amestecă 1 l apă cu iaurtul, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.