Supa de spanac cu nuca din: spanac, nuca, lamaie, ulei, usturoi, sare, maghiran. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 ml apă plată 35-40 g miez de nucă zeama de la 1/2 lămâie 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin 3-4 căţei de usturoi câte 1 vârf de cuţit sare şi măghiran Mod de preparare: […]
Supa de nuca cu ciuperci si ardei
PrinteazaSupa de nuca cu ciuperci si ardei din: miez de nucă, morcov, ardei capia, roşie, ciuperci champignon, ceapă verde, usturoi, curry, leuştean, mărar, pătrunjel, piper, oregano, nucşoară, sare, apa.
Ingrediente:
- 100-150 g miez de nucă
- 1 morcov
- 1 ardei capia
- 1 roşie
- 2 ciuperci champignon
- 1 fir de ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă curry
- câteva frunze de leuştean, mărar, pătrunjel
- 1/2-1 linguriţă piper
- 1 vârf linguriţă oregano
- 1 vârf de linguriţă nucşoară
- 1/2 linguriţă sare
- 1-1,5 l apă
Mod de preparare:
Se hidratează nucile 4 ore (grăsimile se vor absorbi mai uşor, iar valoarea lor nutritivă creşte).
Apoi se prepară laptele de nucă: se mixează la blehder nucile cu apa.
Se strecoară apa de miezul de la nuci printr-o sită căptuşită cu tifon. Se taie cubuleţe morcovul, ardeiul, roşia: ciupercile şi ceapa şi se pun într-un bol, cu frunzele de leuştean şi de mărar tăiate mărunt.
Laptele de nucă se încălzeşte la 40 °C, ca să îşi păstreze proprietăţile nutritive, dar să fie călduţ.
Se adaugă usturoi pisat, curry, oregano, nucşoară, sare şi piper. Se adaugă în supă şi legumele tăiate mai devreme.
Supa de nuca cu ciuperci si ardei
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de castraveti cu nuca
Supa de castraveti cu nuca din: castraveti, iaurt, sare, nuca, usturoi, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 castraveţi 1/2 kg iaurt sare 1/2 cană miez de nucă măcinată 6 căţei de usturoi tocaţi mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Se dau pe răzătoarea fină castraveţii, apoi se lasă la scurs. Se amestecă 1 l apă cu iaurtul, […]
Pofta buna!