Supa de baza cu pui si verdeturi din: carcase de pui, usturoi, tulpini de felină, praz, ceapa, morcovi, frunze de dafin, rozmarin proaspăt, pătrunjel proaspăt, cimbru proaspăt, piper boabe, apa. Ingrediente: 2 kg carcase de pui, tăiate 1/2 căpăţână de usturoi, desfăcut, dar nedecojit 5 tulpini de felină, tocate mare 2 fire de praz medii, tocate mare 2 cepe medii, tocate mare […]
Supa de oase de vita – supa baza de oase de vita
PrinteazaSupa de oase de vita – supa baza de vita din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, praz, usturoi, cimbru patrunjel, frunze de dafin, piper boabe, otet.
Ingrediente:
- 2 kg oase de vita
- 3 fire telina
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 fir praz
- 1 capatana mica usturoi
- 5 crengute cimbru
- 5 crengute patrunjel
- 3 frunze dafin
- 1/2 lingurita piper boabe
- 2 linguri otet de cidru de mere
Mod de preparare:
Spalati bine oasele, puneti in oala si acoperiti cu apa, aduceti la fierbere, reduceti focul si gatiti 20 de minute, apoi aruncati apa.
Intr-o tava adaugati oasele si dati la cuptor apriximativ 40 de minute, atentie sa nu le ardeti, verificati periodic.
Intre timp curatati si spalati legumele. Taiati in bucati potrivite.
Adaugati apoi oasele si legumele intr-o oala mare si acoperiti cu apa.
Gatiti aproximativ 3-4 ore la foc potrivit, avand grija sa aveti mereu acoperite oasele si legumele.
Opriti focul si lasati sa se raceasca. Strecurati, iar supa o puteti pastra la frigider 3-4 zile sau 3 luni daca o congelati.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Supa de pui cu legume – Supa baza de pui
Supa de pui cu legume – supa baza de pui din: pui, ceapa, morcovi, pastarnac, ridiche, telina, usturoi, patrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, dafin, piper boabe, condimente, sare. Ingrediente: 1 pui, taiat bucati 1 ceapa, taiata bucati 3 morcovi, taiati bucati 2 radacini pastarnac, taiat bucati 1 ridiche mare, taiata bucati 3 fire telina, taiata bucati […]
Pofta buna!