Supa de orez cu ciuperci si cimbru
PrinteazaSupa de orez cu ciuperci si cimbru din: morcov, telina, ceapa, usturoi, unt, supă de pui, foi de dafin, boabe de ienupăr, vin alb, sare, piper macinat, condimente de supă, cimbru, ciuperci din conservă, orez sălbatic, ciuperci proaspete, patrunjel.
- 1 morcov
- 1 legătură de ţelină
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 800 ml supă de pui
- 2 foi de dafin
- 4 boabe de ienupăr
- 100 ml vin alb
- sare
- piper măcinat
- condimente de supă
- 1 crenguţă de cimbru
- 50 g ciuperci din conservă
- 100 g orez sălbatic
- 150 g ciuperci proaspete
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Morcovul, ţelina şi ceapa se toacă mărunt. Se zdrobeşte usturoiul curăţat.
Se încinge untul într-o tigaie şi se călesc timp de 5 minute legumele. Se adaugă supa, frunzele de dafin, boabele de ienupăr şi 50 ml de vin.
Se asezonează cu sare, piper, condimente de supă şi cimbru, apoi se fierbe la foc mic timp de 15 minute. între timp, ciupercile conservate şi spală bine în apă rece.
Orezul se fierbe în apă sărată, timp de 15 minute, apoi se scurge de apă, la fel şi ciupercile din conservă.
Se spală ciupercile proaspete şi se taie bucăţi mici. Se adaugă orezul şi toate ciupercile în supă şi se mai fierbe 15 minute la foc mic.
La sfârşit se adaugă restul de vin şi se condimentează după gust.
Se decorează cu frunze de pătrunjel.
Supa de orez cu ciuperci si cimbru
Pofta buna!