Supă orientală picantă
PrinteazaSupă orientală picantă din: piept de pui, amidon alimentar, legume chinezesti, ulei de masline, sos hoisin, sos de soia, otet balsamic, condimente chinezesti, sos de chili dulce, sare, taitei din faina de orez.
- 500 g piept de pui
- 1 lingura amidon alimentar sau faina
- 500 g legume chinezesti
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos hoisin
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura otet balsamic sau otet de orez
- 1 lingurita cu varf amestec de condimente chinezesti
- 1 lingura sos de chili dulce
- sare
- 100-150 g taitei din faina de orez
Mod de preparare:
Amidonul îl amesteci cu uleiul de măsline, iar carnea tăiată fâşii subţiri o treci pfin acest amestec. Intr-un vas de teflon încins, prăjeşti foarte puţin carnea, apoi adaugi legumele congelate, pe care le căleşti 2-3 minute.
Stingi cu 1 litru de apă şi adaugi restul condimentelor. Laşi să fiarbă până când carnea se înmoaie, apoi adaugi tăiţeii, stingi focul şi laşi vasul 8-10 minute pe plita fierbinte. Serveşti supa caldă, eventual cu condimente picante sau acrisoare.
Pofta buna!