Supa Osumashi
PrinteazaUn bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic.
Se porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de pe foc, în ea se infuzează rapid câteva felii foarte subţiri de ton uscat, care dau supei o aromă de fum.
Ingredientele solide sunt alese în aşa fel încât să creeze un echilibru perfect la nivelul gustului, al culorii şi al texturii. Deseori în osumashi se pun ciuperci, în special matsutake, foarte apreciate pentru consistenţa lor, asemănătoare cu a cărnii, precum şi pentru aroma lor iute. Printre garniturile autentice ale unei supe oshumashi se numără feliile de fu. un fursec din gluten, care absoarbe o parte din delicioasa supă.
Osumashi se serveşte în boluri smălţuite, acoperite cu capac. Capacele se ridică doar în faţa mesenilor, umplând întreaga încăpere de aburi şi arome. Prezentarea supei oshimashi – bolul frumos, supa perfect limpede şi garniturile viu colorate – constituie o adevărată operă de artă.
Supa Osumashi
Pofta buna!