Supa cu ou
PrinteazaO reteta de supa cu ou din: supa de vita, ceapa verde, unt, oua, frunze de capsuna, urzici si condimente. Când supa dă prima oară în clocot, adaugă o lingură sau două de condimente, pentru a obţine un gust mai bogat.
- un litru supa clara de vita
- o ceapa verde
- o lingura unt
- 4 oua
- o legatura frunze de capsuna
- o gramajoara urzici
- doua lingurite condimente
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o cratiţă, pune în el frunzele de căpşună, ceapa verde tocată şi urzicile. Câleştele puţin, apoi pune supa de vită peste ele.
La.să să dea în clocot şi să fiarbă 5 minute. Separat, prepară ochiuri româneşti (fierbe ouăle sparte cu grijă, 3 minute, în apă clocotită, cu două linguriţe de condimente şi cu o lingură de oţet).
Pune câte un ochi în fiecare bol de supă. Serveşte cu crutoane.
Supa cu ou
Pofta buna!