Supa de para cu branza si nucsoara

Printeaza

Supa de para cu branza si nucsoara din: praz, usturoi, seminte de fenel, para coapta, lamaie, unt, supa de pui, malai, sare, piper, nucsoara, branza roquefort.

Ingrediente:Supa_de_para_cu_branza_si_nucsoara

  • 1 praz subtire
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita seminte de fenel
  • 1 para coapta
  • 1/2 lamaie
  • 50 g unt
  • 1 litru supa de pui
  • 4 linguri malai
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 g branza tip Roquefort

 

Mod de preparare:

Curăţă para de coajă, tai-o în două, curăţă-i cotorul şi apoi tai-o în cubuleţe de 5 mm ca şi cum ai tăia ceapă. Pune cubuletele într-un castronel cu zeama de lămâie la un loc, amestecă şi lasă deoparte. Taie prazul felii, până în zona alb-verzuie.

Curăţă şi usturoiul şi toacă-l mărunt. Pune supa la fiert şi potriveşte-o de sare. Topeşte untul într-o tigaie şi sotează usturoiul, para şi prazul, împreună cu seminţele de fennel, până ce para se topeşte. Stinge cu două-trei linguri de supă şi adaugă peste supa din oală.

Adaugă mălaiul şi fierbe 5-10 minute. Ornează fiecare farfurie cu brânză şi presară un praf de nucşoară şi piper.

Supa de para cu branza si nucsoara

Supa_de_para_cu_branza_si_nucsoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.