Supa de para cu branza si nucsoara
PrinteazaSupa de para cu branza si nucsoara din: praz, usturoi, seminte de fenel, para coapta, lamaie, unt, supa de pui, malai, sare, piper, nucsoara, branza roquefort.
- 1 praz subtire
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita seminte de fenel
- 1 para coapta
- 1/2 lamaie
- 50 g unt
- 1 litru supa de pui
- 4 linguri malai
- sare
- piper
- nucsoara
- 100 g branza tip Roquefort
Mod de preparare:
Curăţă para de coajă, tai-o în două, curăţă-i cotorul şi apoi tai-o în cubuleţe de 5 mm ca şi cum ai tăia ceapă. Pune cubuletele într-un castronel cu zeama de lămâie la un loc, amestecă şi lasă deoparte. Taie prazul felii, până în zona alb-verzuie.
Curăţă şi usturoiul şi toacă-l mărunt. Pune supa la fiert şi potriveşte-o de sare. Topeşte untul într-o tigaie şi sotează usturoiul, para şi prazul, împreună cu seminţele de fennel, până ce para se topeşte. Stinge cu două-trei linguri de supă şi adaugă peste supa din oală.
Adaugă mălaiul şi fierbe 5-10 minute. Ornează fiecare farfurie cu brânză şi presară un praf de nucşoară şi piper.
Supa de para cu branza si nucsoara
Pofta buna!