Supa Parmentier
PrinteazaSupa Parmentier din: cartofi, unt, lapte, supa de carne sau de legume, smantana, sare.
- 1 kg de cartofi
- 1 lingură cu unt
- 1 cană cu lapte fiert
- 1 l supă de carne sau de legume
- 1 pahar cu smântână
- sare
Mod de preprare:
Curăţaţi cartofii, îi spălaţi în două-trei ape reci, îi tăiaţi felii mari şi-i puneţi la fiert în supă de carne sau de legume.
După 1/2 oră, scoateţi cartofii, îi faceţi piure, subţiaţi cu supă, amestecaţi cu unt şi răsturnaţi în supa în care au fiert. Adăugaţi în supă laptele dulce, săraţi şi trageţi vasul de pe foc.
Bateţi smântână cu supă, amestecaţi şi omogenizaţi.
Serviţi cât este caldă, cu crutoane.
Pofta buna!