Supa de pasare cu galuste
PrinteazaSupa de pasare cu galuste din: pulpa de pui, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, gulie, ardei, usturoi, ceapa, piper, sare, chimion, concentrat de legume, ou, malai, gris, bicarbonat.
Ingrediente:
Supă:
- 2 pulpe de pui cu spate
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 felie rădăcină de ţelină
- 1 felie gulie
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- boabe de piper
- sare
- 1/2 linguriţă chimion
Găluşte:
- concentrat de legume
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 lingură mălai grişat
- 3-4 linguri griş
- 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
Mod de preparare Supa de pasare cu galuste:
Se pun pulpele la fiert în 2 litri dg apă cu sare; când încep să fiarbă, se ia spuma.
Se adaugă legumele mărunţite, apoi piperul şi chimionul. Când începe să fiarbă din nou, se reduce focul şi se acoperă oala.
Se fierbe în continuare în clocote mici. Apoi se strecoară, punând la o parte carnea şi rădăcinoasele.
Se pun la fiert 2 1 de apă cu concentrat de legume.
Se prepară găluştele: se bate albuşul cu sare; se adaugă gălbenuşul şi se bate în continuare.
Se adaugă un strop de bicarbonat, apoi mălai şi grişul, lingură cu lingură, până se obţine o consistenţă ca de cremă: nici prea tare, nici prea moale.
In apa clocotită, cu lingura mereu umezită, se adaugă găluştele de mărimea unui ou.
Se acoperă oala cu un capac şi se fierb găluştele la foc mic. La început se toarnă în 2-3 rânduri câte o jumătate de ceşcuţă de apă rece (cum spunea mama, sperii găluştele).
Se lasă să fiarbă până îşi triplează volumul.
Se scot găluştele cu spu-miera, având grijă să nu se rupăişi se pun în supă.
Apoi se adaugă un morcov fiert tăiat rondele sau beţişoare. înainte de servire se presară frunze de pătrunjel.
Pofta buna!