Supa de pasare cu legume si taitei de casa

Printeaza

Supa de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, gulie, ceapa, cartofi, boabe de piper, sare, faina, oua.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pasare
  • 300-400 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel sau 4-5 fire/frunze de patrunjel
  • 1 felie de radacina de telina sau 2-3 fire/frunze de telina
  • 1 gulioara
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 5 boabe de piper
  • sare
  • 500 g faina
  • 2-3 oua
  • 1 varf cutit de sare

 

Mod de preparare:

Supa de pasare cu legume si taitei de casa: Ca să aibă timp să se usuce, pregăteşti tăiţeii cu o zi înainte.

Amesteci făina cernută cu ouăle, sarea şi atâta apă cât să obţii un aluat vârtos, care să nu se lipească de mâini şi de masă, dar pe care să îl poţi suci sub fomă de foaie subţire.

Frămânţi aluatul cu mâna, efectuând îndoiri repetate sub podul palmei, 5 minute. întinzi cu sucitorul o pătură de tăiţei, subţire ca foiţa de ţigară, o laşi să se usuce pe jumătate, apoi o rulezi şi o tai fâşii subţiri, pătrate sau rombuleţe.

Laşi tăiţeii întinşi pe o bucată de pânză curată, ca să se usuce.

Pregatesti supa:

Speli bucăţile de carne şi le pui la fiert într-o oală cu apă şi sare.

Când începe să fiarbă, spumezi cât este necesar şi laşi să fiarbă lin, la foc mic în oala neacoperită.

Intre timp, cureţi, speli şi crestezi morcovii în două sau patru.

După 15 minute de fierbere, adaugi morcovii întregi, gulia tăiată feliuţe, felia de ţelină sau firele de frunză, rădăcina de pătrunjel sau firele de pătrunjel legate cu aţă, ceapa întreagă şi curăţată de foi, păstârnacul şi piperul.

După 10 minute de fierbere, introduci si tcartoful întreg, curăţat şi spălat.

Când carnea şi zarzavatul sunt fierte bine, strecori supa, o pui din nou la fiert şi adaugi tăiţeii fierţi separat în apă cu sare.

Serveşti supa fierbinte, potrivindu-i gustul de sare şi cu pătrunjel verde tocat mărunt şi presărat deasupra.

 

 

 

 

Supa cu ficatei de pasare si parmezan

din: telina, varza, morcovi, praz, gulii, unt, ficatei de pasare, sare, piper, macaroane, parmezan. Ingrediente: 1 ţelină 1/2 varză dulce 2 morcovi 2 gulii 1 praz 2 linguri cu unt 6 ficaţei de pasare sare piper boabe 200 g macaroane 100 g parmezan ras   Mod de preparare: […]

Supa aromata de pasare cu galuste

din: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, gulie, ardei, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: părţile osoase de la un pui 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 felie ţelină 1 păstârnac 1 felie gulie sau varză 1 ardei 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică boabe de piper 1/2 linguriţă seminţe […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.