Supa pasata de gulii
PrinteazaSupa pasata de gulii din: gulii, cartofi, supa, faina, sare, chimen.
- 4-5 gulii
- 2 cartofi
- 1 lingură cu supă
- 1 lingură cu făină
- sare
- 1 linguriţă cu seminţe de chimen
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le felii şi puneţi-le la fiert în apă caldă. Adăugaţi puţină sare, acoperiţi vasul, scoateţi legumele când au fiert, scurgeţi-le, pasaţi-le cu mixerul sau treceţi-le prin sită.
Puneţi piureul obţinut să fiarbă în supă împreună cu 1 cană de apă în care au fiert seminţele de chimen şi cu 1 lingură de faină desfăcută în apă rece. Tot acum adăugaţi 1 cub de supă sau 1 lingură cu supă concentrată.
Stingeţi focul după 15 minute, serviţi supa caldă, cu crutoane.
Pofta buna!