Supa pascala
PrinteazaSupa pascala
- 1 kg organe de miel (ficat, inimă, plămâni)
- 2 linguri unt
- 3/4 orez
- 3 ouă
- sucul de la 2 lămâi
- 1/2 kg verde
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli organele de miel şi le pui la fiert cu apă cu sare. După ce au fiert le scoţi, le laşi la scurs şi la răcit, apoi le tai în bucăţi mărunte şi le pui din nou în oala în care au fiert.
Ceapa verde şi mărarul le toci şi le pui în oală. Adaugi untul, iar când sunt fierte, pui şi orezul. Separat baţi ouăle, în care torni treptat zeama de lămâie.
Când supa este gata, iei cu polonicul din zeamă şi amesteci cu ouăle, după care răstorni uşor în oala cu supă (adică dregi supa). Se serveşte cu piper negru.
Pofta buna!