Supă de paste cu cocos
PrinteazaO reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina, patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 morcovi
- 50 g ţelină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 fir praz
- 1 ceapă verde
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă boabe de piper
- sare
- 400 g piept de pui
- 1 ardei iute roşu
- 250 g spaghete
- 250 ml lapte de cocos (conservă)
- 3-4 linguri suc de lămâie verde
Mod de preparare:
Se pregătesc ceapa, usturoiul şi legumele şi se toacă foarte fin. Se pun la fiert ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, prazul, foaia de dafin, piperul şi sarea în 1,2 l apă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 1 oră. Se taie cuburi carnea.
Se taie în două ardeii iuţi şi se curăţă de seminţe; se spală şi se taie rondele. Se strecoară zeama şi se dă în clocot. Se rup pastele bucăţi şi se adaugă, împreună cu carnea. Se fierbe cca 5 min. Se adaugă laptele de cocos, sucul de lămâie verde, ceapa verde, ardeiul iute, sare şi piper.
Supă de paste cu cocos
Pofta buna!