Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole din: paste, fasole alba, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de legume, frunza de dafin, oregano, busuioc, sare, piper, parmezan. Pasta e Fagioli, cunoscută și sub numele de “Pasta fazool” în argoul italian-american, este o mâncare tradițională italiană, originară […]
Supa cu paste in stil italian
PrinteazaSupa cu paste in stil italian din: paste scoici, piept afumat, zeama de carne, unt, faina de grau, ou, cascaval, patrunel, piper macinat si sare.
- 200 g paste scoici
- 100 g piept de pui afumat si fiert
- 1 l zeama de carne
- 1,5 linguri unt
- 2/3 de pahar – faina de grau
- un ou
- 4 linguri cascaval ras
- o lingura frunze de patrunjel tocate
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Faina se prajeste in ulei, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se amesteca cu 1/2 l de zeama fierbinte si se fierbe 5 minute.
Se adauga bucata de piept afumata taiata pai, se toarna zeama de carne ramasa si se da in clocot.
Apoi se preseaza scoicile si se fierbe 12 mintue.
Oul se bate cu 2 linguri de cascaval, se toarna in zeama, se pune sare, piper si se amesteca.
Se serveste imediat, presarat cu cascaval si cu patrunjel verde tocat.
Supa cu paste in stil italian
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole
Pofta buna!
Foarte interesanta supa asta cu paste!
Da, vreau si eu
Interesanta supa asta!
Nu am pus niciodata paste in supa …