Supă cu paste, verdeţuri si năut

Printeaza

supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml rosii in bulion
  • 100 g paste (melci sau scoici)
  • 50 g parmezan
  • 2 legaturi verdeturi: leurda, urzici, macris, loboda…
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Supă cu paste, verdeţuri si năut: Tocaţi cât mai mărunt ceapa, morco­vii şi ţelina, curăţate şi spălate. Căliţi legumele în ulei în care aţi adăugat şi 1 lingură apă.

Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi năutul scurs de apa în care s-a înmuiat, roşiile tocate mărunt şi bulionul.

Adăugaţi 800ml apă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Fierbeţi separat pastele în apă cu sare, scurgeţi-le apoi de apă şi puneti-le în oala cu celelalte ingrediente când acestea sunt fierte.

Adăugati verdeţurile spălate şi tocate, condimentaţi cu sare şi piper şi repartizaţi supa în castroane calde.

Presăraţi parmezan ras la servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.