Istoria și deliciul ciorbei de burtă: tradiție și arome de patrimoniu culinar. Ciorba de burta este un fel de mâncare emblematic în bucătăria românească, cunoscută pentru gustul său bogat și textura sa unică. Această delicioasă ciorbă a câștigat popularitate în întreaga lume, dar puțini știu că are o istorie bogată și interesantă. Originile Ciorbei de […]
Supă cu paste, verdeţuri si năut
PrinteazaSupa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 2 linguri ulei de masline
- 400 ml rosii in bulion
- 100 g paste (melci sau scoici)
- 50 g parmezan
- 2 legaturi verdeturi: leurda, urzici, macris, loboda…
- sare
- piper
Mod de preparare:
Supă cu paste, verdeţuri si năut: Tocaţi cât mai mărunt ceapa, morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate. Căliţi legumele în ulei în care aţi adăugat şi 1 lingură apă.
Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi năutul scurs de apa în care s-a înmuiat, roşiile tocate mărunt şi bulionul.
Adăugaţi 800ml apă şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Fierbeţi separat pastele în apă cu sare, scurgeţi-le apoi de apă şi puneti-le în oala cu celelalte ingrediente când acestea sunt fierte.
Adăugati verdeţurile spălate şi tocate, condimentaţi cu sare şi piper şi repartizaţi supa în castroane calde.
Presăraţi parmezan ras la servire.
Pofta buna!
Muraturi cu ciuperci la borcan pentru iarna
Muraturi cu Ciuperci la Borcan pentru Iarna din: ciuperci, ceapa, morcovi, ardei iute, usturoi, frunza de dafin, boabe de piper, seminte de coriandru, sare, zahar, otet de vin alb, apa. Aceasta reteta de muraturi cu ciuperci la borcan este ideala pentru a savura gustul delicios al ciupercilor toata iarna. Ciupercile se combina cu legume aromate […]