O reteta simpla si gustoasa, omleta vegetariana din: branza tofu, ceapa, boia de ardei iute, sare si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de brânză tofu fărâmiţată 3-4 cepe mici, tăiate în cubuleţe mici 1 linguriţă de boia de ardei iute sare după gust pătrunjel Mod de preparare: Fărâmiţează brânza tofu. Adaugă ceapa, boiaua de […]
Supa pentru hepatita
PrinteazaIata o supa extraordinara in cazul hepatitelor si a celorlalte boli de ficat.Va tonifica si fortifica sitemul imunitar, ajutand in acelasi timp la insanatosirea ficatului.
- 8 cani apa
- 15 ml ulei de masline
- 1 ceapa mare, cuburi
- 2 sfecle mari, cuburi
- 3-4 rosii, cuburi
- 1 usturoi, tocat
- radacina de ghimbir curatata si taiata
- 1 cana radacina taiata de brusture
- 1 manunchi de kale, taiat
- 5 felii radacina uscata de astragalus( se scoate cand supa este gata)
- 2 cani de ciuperci
- 1 ciuperca reihi intreaga( se scaoate cand este gata supa)
- 1 cana spirulina
- seminte de telina, Sofran de India, tamari dupa gust
Mod de preparare:
Se combina apa cu toate ingredientele, se pune intr-un vas mare la fiert, la foc mic circa 2-3 ore.
Se adauga apoi, dupa gust, semintele de telina, tamari si sofranul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Omletă vegetariană
Alimente antiraceala
Substanţele nutritive din unele alimente te pot ajuta să te recuperezi mai repede în caz de răceală. Ţine cont de ceea ce mănânci şi vei calma strănutul, tuşea şi îţi vei energiza organismul slăbit. Iaurtul cu probiotice Probioticele, care se regăsesc în iaurt, sunt aliaţi împotriva răcelii deoarece reduc răspunsul inflamator al organismului (durere, slăbiciune, […]
Plante medicinale: splinuta
La îndemâna ţăranilor, splinuţa este o floare fără mare istorie consemnată, dar cu mare eficienţâ în curăţarea rinichilor. Are proprietăţi diuretice, colagoge, antiinfecţioase şi calmante, conţine principii amare şi uleiuri ce o fac bună nu numai pentru rinichi, ci şi pentru ficat şi bilă. Splinuta protejează eficient organele de pătrunderea germenilor, ciupercilor, bacteriilor, virusurilor, ceea […]
Alimente recomandate persoanelor care sufera de hepatita
Daca suferi de hepatită, este indicat să consumi legume (spanac, fasole verde, ardei gras, dovlecei, etc.), cartofi natur, carne de vită, de pui ori de curcan, peşte, unt, ouă fierte, lapte degresat, iaurt, lapte bătut, telemea desărată, paste făinoase, dulciuri cu puţine ouă, fructe. Elimină din alimentaţie: supele şi ciorbele grase, mazărea, varza, vinetele, ciupercile, prazul, […]
Leacuri naturale
Durerea provocata de inflamarea articulaţiilor poate fi alinată cu ajutorul remediilor naturale. Tinctură de păpădie Frunzele de păpădie sunt bogate în vitaminele A şi C şi au proprietăţi antiinflamatoare dovedite datorită acidului linolenic din compoziţie. In artrită este recomandată tinctura, întrucât este uşor asimilabilă şi efectele ei apar în scurt timp. Ia câte o linguriţă […]
Putem începe încă de pe acum o cură uşoară, care să aibă un scop dublu: atât pierderea ţesutului adipos excedentar, cât şi detoxifierea organismului obosit de regimul bogat în grăsimi, dulciuri şi carne. Adoptati o dietă fără carne, echilibrată în nutrienţi şi uşor de respectat, care să poată fi urmată fără probleme şi cu eficienţă […]
Ceaiuri dietetice
Ceaiul de coada-şoricelului are un gust bogat şi uşor amărui, ce îl face grozav pentru a-ţi tăia pofta de mâncare şi, pe lângă aceasta, întăreşte imunitatea şi este de ajutor femeilor cu amenoree. Ceaiul de cătină, comercializat, de regulă sub formă de fructe uscate, este gustos şi plin de vitamine. Are efect energizant şi tonifiant […]