Supa de pepene cu galuste de branza si smantana
PrinteazaSupa de pepene cu galuste de branza si smantana din: smântână, oua, zahar, branza de vaci, pepene rosu.
- 250 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- 25 g zahăr
- 175 g brânză de vaci
- 1/2 pepene roşu
Mod de preparare:
Tai pepenele şi îi scoţi sâmburii. Scoţi apoi miezul, pe care îl fărâmiţezi cu furculiţa, după care îl pui în frigider.
Incălzeşti smântână într-o cratiţă de fontă, adaugi zahărul, cele 2 gălbenuşuri şi brânza sfărâmată.
Amesteci bine, treci totul prin mixer pentru a obţine o cremă omogenă şi o laşi apoi în frigider până a doua zi.
Pentru servit, formezi cu ajutorul unei linguriţe găluşte din pasta de brânză, pe care le aşezi pe supa rece de pepene şi o consumi imediat.
In compoziţia de brânză poţi adăuga 50 g stafide înmuiate în rom, iar deasupra găluştelor poţi presăra scorţişoară praf.
Pofta buna!