Supa de perisoare cu cartofi
PrinteazaSupa de perisoare cu cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, pesmet, carne tocata, ou, usturoi, piper, sare, marar, patrunjel.
- 300 g cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 3 linguri pesmet
- 200 g carne tocata
- 1 ou
- 3 catei de usturoi
- piper
- sare
- marar
- patrunjel
- ulei pentru calit
Mod de preparare:
Amesteci carnea, usturoiul pisat, pesmetul, oul, sarea şi piperul, după gust, şi din corrao- ziţia obţinută formezi perişoare.
Căleşti în puţin ulei morcovul dat prin râzătoare şi ceapa tăiată mărunt, până se înmoaie.
Intr-o cratiţă cu apă clocotită pui cartofii tăiaţi cuburi, amestecul călit de morcov cu ceapă şi un pic de sare.
Când încep să clocotească, adaugi perişoarele.
Laşi să fiarbă, la foc mediu, 15-20 de minute, până când cartofii sunt fierţi. Opreşti focul, presari pătrunjelul şi măraul.
Supa de perisoare cu cartofi
Pofta buna!