Supa cu perisoare de peste si tarhon

Printeaza

Supa cu perisoare de peste si tarhon din: peste, usturoi, condimente, dafin, ceapa, telina, morcovi, unt, vin, sare, piper, lapte, amidon, ou,faina, patrunjel

Ingrediente: 

  • 1 peşte mare, de aproximativ 700 g
  • 2 căţei de usturoi
  • condiment din legume uscate
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 ceapă albă
  • 1 ţelină
  • 2 morcovi
  • 30 g unt
  • 1/2 l vin
  • sare si piper
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură amidon
  • 1 ou
  • 5 linguri cu făină
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • tarhon

Mod de preparare:

Curăţă peştele de intestine şi solzi, taie-l în trei bucăţi şi pune-l la fiert în apă uşor sărată, cât să acopere carnea, împreună cu foile de dafin şi 1 căţel de usturoi curăţat. Lasă peştele să fiarbă la foc mic, apoi strecoară supa.

Curăţă ceapa, ţelina şi morcovii. Taie mărunt ceapa, ţelina în fâşii, iar morcovii în rondele subţiri.

Căleşte-le în unt topit, stinge cu supa de peşte, toarnă vinul şi adaugă usturoiul zdrobit, sare, piper şi condimente din legume după gust.

Lasă să fiarbă la foc mic, iar după 10 minute toarnă laptele amestecat cu amidonul şi continuă fierberea.

In timp ce fierb, pregăteşte găluştele. Curăţă peştele de oase şi dă-l prjn maşina de tocat, apoi amestecă-l cu oul, 2-3 linguri da făină, verdeaţa fin tocată, sare şi piper, după gust.

Omogenizează compoziţia şi formează găluşte pe care le treci prin făină şi le pui la fiert în supă. Serveşte supa cu zeamă de lămâie şi tarhon tocat alături.

 

Supa cu perisoare de peste si tarhon

Supa_cu_perisoare_de_peste_si_tarhon

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa cu perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.