Supa de perisoare cu tarhon

Printeaza

Supa de perisoare cu tarhon din: carne de vita, franzela, orez, patrunjel, tarhon, galbenus, zeama de lamaie, sare, morcov, patrunjel, cartof.

Ingrediente:

  • 80 g carne de vita sau de porc slabă
  • 1/2 folie franzelă
  • 1/2 linguriţă orez
  • pătrunjel verde
  • tarhon
  • 1/2 gălbenuş
  • 1 lin­guriţă zeamă de lămaie
  • sare
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pătrunjel
  • 1 car­tof

 

Mod de preparare:

Supa de perisoare cu tarhon: Carnea fără grăsime se dă prin maşina de tocat, de 2-3 ori, împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă.

Amestecă cu orezul curăţat, spălat şi cu pătrunjelul verde tocat.

Din această compoziţie se formează perişoare mici, care se fierb în apă clocotită, pană se înmoaie bine carnea; zarzavatul se curăţă, se dă pe râzătoare şi se pune la fiert. In timpul fierberii se adaugă şi cartoful curăţat şi tăiat cuburi.

Se fierb împreună apoi se strecoară şi în zeama obţinută se pun perişoarele, împreună cu tarhonul verde tocat.

Lasă să mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc şi se drege cu gălbe­nuşul frecat cu puţină sare şi amestecat cu zeamă de lămaie.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.