Supa persana de miel
PrinteazaSupa persana de miel din: carne dezosata de miel, oase de miel, apa, ceapa, morcov, unt, faina, galbenusuri de ou, zeama de lamaie, unt, boia dulce si sare.
Ingrediente:
- 500 g carne dezosata de miel
- 500 g oase de miel
- 1,5 litru apa
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 5 linguri unt
- 100 g faina
- 3 galbenusuri de ou
- zeama de lamaie
- 2 linguri unt topit
- 2 lingurite boia dulce
- sare
Mod de preparare:
Supa persana de miel: Morcovul si ceapa se taie in sferturi. Carnea si oasele de miel se pun intr-o oala mare, se adauga apa, sarea, ceapa si morcovul.
Se pune la fiert, la foc mic, o ora-o ora si jumatate. Dupa ce carnea a fiert, oasele se scot din supa, iar carnea se taie in bucati mici si se pune deoparte.
Separat, intr-o tigaie, se topesc 5 linguri de unt si se amesteca cu faina, aproximativ 2 minute, dar fara sa se schimbe culoarea. Se adauga treptat o ceasca supa fierbinte, amestecand constant.
Se pune inapoi in oala cu supa si se lasa sa fiarba.
Carnea de miel se puna inapoi in supa. Se bat galbenusurile si se adauga treptat 2 linguri de zeama de lamaie. Se toarna 2 cesti de supa, se amesteca bine, apoi totul se toarna in supa de miel.
Se amesteca în continuare pâna când oul este gatit. Se potriveste la gust cu zeama de lamaie si sare.
Se ia de pe foc. Se amesteca 2 linguri de unt topit cu boia dulce. Supa se serveste calda, cu un pic din amestecul de unt si boia.
Poftă bună!