Supa cu peste alb si broccoli
PrinteazaSupa cu peste alb si broccoli din: supa de peste, otet de orez, ghimbir, usturoi, germeni de soia, broccoli, salata chinezeasca, ceapa verde, peste, ulei de susan, seminte de susan.
- 500 ml supa de peste sau de legume
- 1 lingura otet de orez
- 2 felii de ghimbir
- 2 catei de usturoi, tocati
- 85 g germeni de soia sau mazare congelate
- 100 g de broccoli, buchetele taiate in doua, daca sunt prea mari
- 4 frunze de salata chinezeasca, feliate, sau 1 varza pak choi mica
- 3 fire de ceapa verde, taiate intr-un unghi ascutit
- 2 fileuri groase de peste alb, precum cod
- cateva picaturi ulei de susan
- 1 lingurita seminte de susan prajite
Mod de preparare:
Toarnă supa într-o oală adâncă, sau un wok, împreună cu oţetul, apoi adaugă ghimbirul şi usturoiul.
Acoperă şi fierbe 5 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Adaugă germenii de soia, bucheţelele de broccoli şi partea cărnoasă a frunzelor de salată sau de varză, apoi aşază deasupra ceapa verde şi peştele.
Acoperă mâncarea şi fierbe-o 4-5 minute, până când peştele este fraged. Cu grijă, ridică peştele şi transferă-l într-o farfurie.
Aruncă ghimbirul şi adaugă restul frunzelor chinezeşti şi uleiul de susan.
Cu un polonic pune supa în boluri, aşază deasupra peştele şi presară pe el seminţele de susan.
Supa cu peste alb si broccoli
Pofta buna!