Supa de peste cu crutoane si verdeata

Printeaza

Supa de peste cu crutoane si verdeata din: peste, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, apa, paine toast, unt, cascaval, crap, ceapa verde, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa_de_peste_cu_crutoane_si_verdeata

  • 500 g peste mic curatat
  • 400 g radacinoase (morcovi, telina, patrunjel)
  • 1 ceapa
  • 5 boabe de piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • 5 foi de dafin
  • 2 l apa
  • 3 felii paine toast
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura cascaval ras
  • 200 g file de crap
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • patrunjel tocat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aşază peştele în apă rece; se adaugă 1/2 din cantitatea de rădăcinoase curăţate şi tăiate bucăţi, precum şi ceapa tocată; se pun la fiert.

Se lasă să clocotească, apoi se reduce focul, se ia spuma de deasupra şi se adaugă mirodeniile; se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră.

Se strecoară supa; peştele mic se pune deoparte şi fileurile se taie bucăţi.

Se decojesc feliile de pâine şi se taie miezul cuburi; se prăjesc într-o lingură de unt topit. Se scot crutoanele pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament şi se presară caşcaval; se coc la cuptor până ce se topeşte caşcavalul.

Restul de rădăcinoase se taie fâşii şi se prăjesc în restul de unt. Se adaugă restul de legume în supă; se lasă să dea un clocot. Se sărează şi se piperează după gust.

Se repartizează pe farfurii bucăţile de peşte. Se toarnă supa, cu tot cu legume. Se presară ceapă verde şi pătrunjel tocat şi se serveşte cu crutoane.

Supa de peste cu crutoane si verdeata

Supa_de_peste_cu_crutoane_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.