Supa de peste si crutoane

Printeaza

Supa de peste si crutoane din: carnati, masline, usturoi, ienibahar, dafin, zahar, vin alb, sofran, pasta de tomate, lamaie, merluciu, sare de mare, piper, patrunjel, galbenusuri, mustar dijon, usturoi, crutoane.

 

Ingrediente: Supa_de_peste_si_crutoane

  • 100 g cârnaţi chorizo, feliaţi
  • 30 g măsline uscate
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 linguriţă cu ienibahar
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1/2 ceaşcă cu vin alb
  • câteva fire de şofran
  • 2 ceşti cu pastă de tomate
  • 1 cană cu supă de peşte
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 700 g file de merluciu tăiat în bucăţi
  • sare de mare şi piper negru
  • 5 g pătrunjel proaspăt, tocat

Ingrediente pentru aioli:

  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă cu muştar Dijon
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 1 cană cu ulei
  • sare de mare şi piper negru
  • sucul de la o lămâie mică

Ingrediente pentru servire:

  • crutoane de pâine

Mod de preparare:

Incălzeşte o oală mare şi pune în ea chorizo, măslinele şi usturoiul.

Prăjeşte până când usturoiul devine auriu, apoi adaugă ienibaharul, frunzele de dafin, zahărul, vinul şi şofranul.

Lasă să dea în fiert, apoi redu focul şi fierbe timp de 5 minute.

Adaugă pasta de tomate, supa de peşte şi lămâia. Fierbe la foc mic încă 5 minute, apoi adaugă peştele.

Redu focul la minim şi fierbe timp de 2-3 minute.

Opreşte focul, presară pătrunjelul şi lasă oala acoperită să stea timp de 5 minute. Asezonează bine.

Pentru aioli: bate gălbenuşurile, muştarul şi usturoiul împreună până devin de culoare galben-pal, apoi adaugă încet uleiul, picătură cu picătură, până când amestecul se îngroaşă.

Condimentează după gust şi adaugă sucul de lămâie. Serveşte supa fierbinte, cu crutoane şi aioli.

Supa de peste si crutoane

Supa_de_peste_si_crutoane

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.