Supa de peste cu galuste

Printeaza

Supa de peste cu galuste din: unt, faina, supa de peste, radacinoase, lapti de peste, file de crap, galbenus, pesmet, usturoi, maghiran, vin alb, sare.

Ingrediente:Supa_de_peste_cu_galuste

supa:

  • 80 g unt
  • 2 linguri faina
  • 2 l supa de peste
  • 250 g radacinoase
  • lapti de peste

galuste:

  • 200 g file de crap fara piele
  • 1 galbenus
  • 2 linguri pesmet
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praf de maghiran tocat si uscat
  • vin alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Se topesc cca 50 g unt într-o oală şi se pudrează cu făină; se căleşte şi se stinge cu supa de peşte. Se amestecă şi se fierbe 20 min.

Se pasează fileurile de peşte; se adaugă gălbenuş şi pesmet şi se condimentează cu usturoi şi maghiran.

Se toarnă puţin vin şi se sărează. Se omogenizează şi se modelează biluţe din această compoziţie.

Găluştele de peşte se adaugă în supa fierbinte şi se fierb timp de cca 5 min. In restul de unt se pun legumele tăiate beţişoare şi se călesc. Se prăjesc şi lapţii.

Se sărează şi se aşază în supă; se servesc imediat, înainte de servire, se presară în supă pătrunjel sau ceapă verde tocate.

Supa de peste cu galuste

Supa_de_peste_cu_galuste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.