Supa de peste cu galuste
PrinteazaSupa de peste cu galuste din: unt, faina, supa de peste, radacinoase, lapti de peste, file de crap, galbenus, pesmet, usturoi, maghiran, vin alb, sare.
supa:
- 80 g unt
- 2 linguri faina
- 2 l supa de peste
- 250 g radacinoase
- lapti de peste
galuste:
- 200 g file de crap fara piele
- 1 galbenus
- 2 linguri pesmet
- 1 catel de usturoi
- 1 praf de maghiran tocat si uscat
- vin alb
- sare
Mod de preparare:
Se topesc cca 50 g unt într-o oală şi se pudrează cu făină; se căleşte şi se stinge cu supa de peşte. Se amestecă şi se fierbe 20 min.
Se pasează fileurile de peşte; se adaugă gălbenuş şi pesmet şi se condimentează cu usturoi şi maghiran.
Se toarnă puţin vin şi se sărează. Se omogenizează şi se modelează biluţe din această compoziţie.
Găluştele de peşte se adaugă în supa fierbinte şi se fierb timp de cca 5 min. In restul de unt se pun legumele tăiate beţişoare şi se călesc. Se prăjesc şi lapţii.
Se sărează şi se aşază în supă; se servesc imediat, înainte de servire, se presară în supă pătrunjel sau ceapă verde tocate.
Supa de peste cu galuste
Pofta buna!