Supa de peste cu lapte
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de peste cu lapte din: burta de crap, lapte, smantana, unt, cartofi, ceapa, morcov, verdeata, sare si piper.
- 1 kg file de burta de crap
- 1-1/2 l lapte
- 500 g smantana
- 1/4 pachet unt
- 400-500 g cartofi
- 1-2 cepe
- 1 morcov
- verdeata proaspata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o în unt încins. Când a devenit translucidă, toarnă un litru de apă, dată în prealabil într-un clocot, impreuna cu morcovul intreg.
Când au fiert cartofii, stinge flacăra şi presară în oala cu supă verdeaţa (câte o legătură de pătrunjel şi mărar) tocată fin. Intre timp, fierbe separat peştele în apă cu un praf de sare şi o frunză de dafin.
După un sfert de oră, stinge focul şi scoate cu grijă fileurile pe un platou. Pune-le în farfuriile cu supă doar în momentul servirii.
Supa de peste cu lapte
Pofta buna!